Vinn 16 fôrprøver og ett års abonnement på Eana Skifte

Utfordrende grovfôrsesong?

Vinn 16 fôrprøver og 1 års abonnement på Eana Skifte til en verdi av 6000 kroner

De siste årene har det vært økt fokus på grovfôrkvalitet og andelen norske innsatsfaktorer. Både hos de enkelte organisasjonene og felles initiativ som «Økt norsk». Det har vært en utfordrende vekstsesong over store deler av landet, og innefôringssesongen blir veldig ulik fra i fjor. Nå er det kanskje mer behov for «Hvordan kan jeg nå målene mine, med det (lille) grôvforet jeg har tilgjengelig?» heller enn «Hvordan får jeg så stor andel norsk fôr som mulig?

Nå samarbeider Tyr, Nortura, TINE, Felleskjøpet Agri og MIMIRO om en felles kampanje for å støtte grovfôrproduksjonen i en vanskelig periode.

TINE har laget en ny løsning for å ta fôranalyser, som har langt lavere kostnader enn tidligere. Løsningen har vært testet blant melkeprodusentene i vår og sommer, og nå åpnes løsningen for melk-, ammeku-, storfekjøtt- og saueprodusenter. Du kjøper et brett med 16 prøver (QR-koder) for 4000 kroner (250 kr per prøve) og sender prøvene i posten. Svaret får du levert direkte i Eana Skifte. Analyseresultatene kan også brukes direkte inn i Nortura sitt excel-baserte fôrplanleggingsprogram «Nortura sauefôring».

Fôrprøvene har størst verdi hvis de kan kobles mot skifte, slått og rundballe-lageret. For å se resultatene og kunne koble de til skifte og slått, så må du ha lisens på fôrverktøyet Eana Skifte. Lisensen koster 2000 kr per år. Da har du både bedre kontroll på hvilket fôr du har tilgjengelig til enhver tid, og kan styre utfôring og kraftfôrbestillinger etter ditt behov. Eana Skifte gjør det også mulig å styre slåtten enda bedre til neste år, slik at du kan komme nærmere ønsket mengde og kvalitet på fôret. Det gjøres ved å kombinere varmesum, slåttetidspunkt, fôrprøver og avlingsregistrering. Da kan du jobbe systematisk for å redusere en av de største kostnadene i produksjonen, nemlig grovfôret.

Totalt betaler du altså 6000 kroner for 16 fôranalyser og et års abonnement på Eana Skifte.

Les mer på kampanjesiden #sammenforbonden

Hvordan kan jeg delta i konkurransen?

  1. Lag en bruker på Eana Skifte (60 dagers prøvetid)

  2. Registrer dine skifter innen 1. oktober

  3. Vi trekker 30 vinnere blant nye brukere som får:

    • 16 fôrprøver fra TINE til bruk i 2023 og 2024

    • 1 års abonnement på Eana Skifte

  4. Vi setter pris på de som allerede er i gang, og trekker 10 ekstra vinnere av 16 fôrprøver blant de som allerede er brukere av Eana Skifte

 

Hvordan kan jeg bestille fôrprøver uavhengig av konkurransen?

  1. Lag en bruker på Eana Skifte og registrer skiftene dine (60 dagers gratis prøvetid)

  2. Bestill 16 QR-koder for fôrprøver hos TINE på telefon +47 51 37 15 40

  3. Send inn prøvene med posten (eller melkebilen hvis TINE-produsent)

  4. Få presentert resultatet i Eana Skifte

Hva koster det?

Fôrprøver selges i pakker på 16 analyser og koster 4000 kroner (250 kr per analyse). I tillegg må du ha Eana Skifte for å kunne se prøvene og koble dem til skifte og slått. Lisensprisen er 2000 kr per år. Totalt 6000 kroner for skifteverktøy og 16 prøver. QR-kodene er gyldige for inneværende år og neste.

Forrige
Forrige

Nye registreringer tilgjengelig i Eana 360

Neste
Neste

Vi var på Dyrskun fredag 8. september