Eana 360

Eana bygger på arven fra Kukontrollen, og tilbyr beslutningsstøtte for arbeidet ute på skiftet og inne i fjøset. Du kan blant annet se fôrstatus, lage fôrplaner, se meierileveranser, tanklappen og en prognose for årets produksjon. Du kan også gjøre planlegging med slakteplanleggeren. Løsningen er inkludert i Kukontroll-abonnementet ditt og koster ikke noe ekstra.

Interessert i å vite mer? Se opptak av informasjonsmøtene i mars og juli.

Kom i gang med Eana 360

Er du eier av en gård og bruker Kukontrollen? Du kan få tilgang til Eana 360 allerede nå uten ekstra kostnad. Ha også klar produsentinnloggingen din, slik at vi automatisk kan hente data fra Kukontrollen for deg. Opprett konto

Skifte, Grovfôr, fôring, melk- og kjøttproduksjon sett i sammenheng

Vi hjelper deg å forbedre grovfôrproduksjonen din og kobler data fra Eana Skifte sammen med Kukontrollen. Full kontroll over arbeidet på skiftet, mengde og kvalitet på grovfôret, utfôringen og ikke minst effekten på produksjonen din.

Husdyrkontrollene blir enda bedre

Vi forbedrer og utvider Kukontrollen for å gi deg bedre oversikt over historikk, status og ikke minst bedre beslutningsstøtte gjennom økt fokus på prognoser og simuleringer. Gjennom å koble skiftearbeid, fôring og produksjonsresultater kan vi lettere hjelpe deg å få bedre oversikt, ta bedre beslutninger og dermed også få bedre tid og bedre økonomi.

Ta en sniktitt på Eana 360

 Vanlige spørsmål

  • Du kan bruke Eana 360 allerede nå. Enn så lenge har den ikke all funksjonalitet som trengs, og vi kommer ikke til å erstatte Kukontrollen med Eana 360 før vi er sikre på at løsningen er god nok.

  • Ja, når løsningen er god nok kommer vi til å “skru av” Kukontrollen. Det er både for å sikre stabilitet, spare landbruket for kostnader og datasikkerhet.

  • Ja, du får med deg historikken fra Kukontrollen over i det nye systemet.

  • Ja, rådgiver vil se samme løsningen som deg. Målet er å skape en god møteplass mellom deg og din rådgiver.

  • Først erstatter vi løsningen for melkebønder, deretter kommer vi til å gjøre det samme for Geit og Ammeku. Løsningen vil være basert på mye av den samme teknologien og se ganske lik ut.

  • En del robotprodusenter deler i dag data med MIMIRO og Kukontrollen gjennom NCDX. Vi jobber aktivt med produsentene for å sikre og utvide adgang til nyttig data for din produksjon. Det kommer til å fortsette i Eana 360.

  • Vi er i dialog med selskapet for å sikre en datadelingsavtale og teknisk løsning. Vi har en felles interessee om å gjøre hverdagen enklere og redusere behovet for å måtte taste inn data mange steder. Eierskap til data er viktig for norsk landbruk, og vi må gjøre dette ryddig. Ekstra viktig når data deles med store internasjonale aktører.

  • For å sikre så høy utviklingshastighet som mulig, så har vi først fokus på å integrere med Eana Skifte. Den læringen tar vi med oss videre i arbeidet med andre verktøy. Vår målsetning er å bidra til bedre dataflyt i landbruket på tvers av systemer og hindre unødige dobbeltregistreringer. Det gjelder også deling mellom skifteverktøy, gitt at datadelingsavtaler er på plass..

  • Ja, du kan fremdeles lage planen i andre verktøy. Men ønsker du å få dataen inn i Eana 360 og automatisk kunne oppdatere planen basert på hva du faktisk har gjort ute på skiftet, så er dette først tilgjengelig sammen med Eana Skifte.

  • Ja, Eana 360 vil være tilgjengelig på PC, i nettleser på mobil og nettbrett og som en egen app for Android, nettbrett og iPhone. I mellomtiden kan du enkelt lagre nettsiden på din “Hjem-skjerm” på telefonen og få enkel tilgang.

  • Målsetningen er å ha en ny løsning for fôrplaner og fôroptimering på plass i løpet av høsten. Da må vi jobbe tett med rådgiverne for å sikre at løsningen er god nok.

  • Ja, målet er å gjøre det lettere å rette opp i feilregistreringer. Vi ønsker at mest mulig skal kunne gjøres direkte av brukeren heller enn å måtte gå igjennom kundeservice.

  • Ja, det vil bli mulig å lage egne huskelister og påminnelser. I tillegg vil det være varslinger fra systemet for å minne deg på viktige hendelser og gjøremål. Målet er å ta det beste fra Fjøsloggen, men gjøre den enda bedre.

  • Vi ser på hvordan vi kan ha god “off-line” funksjonalitet for å sikre så god bruk som mulig av systemet selv der en ikke har mobildekning. Det gjelder både på skifter og i fjøset.

Ta kontakt hvis du har tips eller idéer for Eana 360.