Rådgiversamling med TINE

Tirsdag 29. august fikk vi presentere den nye forløsningen for 150 TINE rådgivere i Trondheim, og dagen etterpå gikk vi enda dypere i detaljene sammen med over 60 engasjerte fôrrådgivere.

Takk for gode tilbakemeldinger og oppmuntringer, vi er veldige glade for at så mange av dere så dette som et verdifullt verktøy allerede fra i høst.

Med TINE sin satsning på grovfôr, og stadig flere fôrprøver tilgjengelig, så blir det ekstra viktig med gode verktøy. I høst har vi derfor ekstra fokus på utfôring, fôrmkontroll og fôrplaner. Helt nytt er muligheten til å lage forplaner basert på formidlene du har tilgjengelig fra Eana Skifte. Endelig kan rådgiver og bonde følge produksjonen helt fra skifte, fôr og til produksjonsresultater i en løsning.

Har du lyst til å bli test-bruker? Send oss en e-post på hei@eana.no

PS - Det var inspirerende å høre hvor høyt bærekraft står på agendaen til konsernet, helt fra toppsjefen og ned til rådgiverne som er i kontakt med bonden i det daglige. Da er gode verktøy og god dokumentasjon av verdikjeden helt sentralt - og vi er glade for å kunne støtte TINE i bærekraftsarbeidet!

Dashboard av fôring og nøkkeltall

Spørsmål og svar fra samlingen

Det er vanskelig å finne frem og Kukontrollen virker litt rotete i dag

Eana 360 har helt ny navigasjon, som vi håper er enklere og mer intuitiv. Du kan få test-bruker og sjekke det ut allerede nå, meld interesse på hei@eana.no 

Jeg vil gjerne ha bedre beiteregistrering 

Dette er fokus nå i høst, og planen er å slippe den i Eana 360 i løpet av de neste månedene. 

Utvida melkeprognose er vanskelig å jobbe i og det er vanskelig å lage gode prognoser ved nylige endringer (eks. De øker litt i melk) 

Ny melkeprognose er allerede tilgjengelig i Eana 360. Simulering og “treffer jeg kvota i år” er fokus høsten 2023, og vi kommer med en ny versjon i høst. Meld deg som test-bruker på hei@eana.no for å få tilgang allerede nå.

Varmesum er sterkt ønsket i mobilversjonen 

Det er notert, og kommer senest når vi flytter Skifte inn i Eana 360. Er det noen spesielle ting som du vil ha tilgjengelig på mobil? Send gjerne mer info på hei@eana.no

Er det planer om å koble Eana til GPSen på traktoren og enklere dataflyt med andre system (eks. Sensehub)?

Vi ønsker å få inn så mange datakilder som mulig, men det er dessverre tidkrevende. Både teknisk, men ikke minst avtalemessig. Datadeling er dessverre ikke rett frem, spesielt ikke når det er snakk om deling med store, internasjonale konsern. Vi er like utålmodige som dere. 

Kunne registrere brystmål (i Eana Ku) 

Det blir mulig å registrere brystmål på en enkel måte i Eana 360 på mobil. Takk for tålmodigheten. 

Mange av funksjonene tar veldig lang tid å åpne (eks. Dyrevelferd, perioderapport) og manglende oppdateringer (eks. Fruktbarhetsstatus) 

Kukontrollen er basert på gammel kode, og det er dessverre for risikabelt og tidkrevende å vedlikeholde den. I Eana 360 vil mye av dette være løst 

Ønske - bedre oversikt over hva som kommer litt frem i tid (på gården) 

Vi jobber med tydeligere oversikt over viktige oppgaver. Det blir en del av Eana 360. 

Melkeprognose og Fjøslogg er viktig 

Melkeprognose er fokus nå i høst og fjøsloggen vet vi er veldig, veldig viktig og vi er opptatt av å ta med det gode og gjøre den enda bedre i det nye 

Geitekontrollen, når blir vi informert og involvert?

Vi har først fokus på å levere et bedre produkt til kumelkprodusentene. Når vi har fått ut det nye systemet, tar vi med oss læringen derfra og overfører på geiteprodusentene. Det vil nok fremdeles gå en stund før vi har fokus på geita. Takk for tålmodigheten. 

Ville gjerne hatt en oversikt over kjønnsfordeling og antall kalver basert på hva som er inseminert og hva de er inseminert med (i dag vet vi ikke om det er kjønnsseparert eller ikke) 

Dette noterer vi på listen.  

Få fjerna melk og protein på rangering av melkekyr i prognosen, det er så mye feil i registreringer at stoler ikke på det 

Vi jobber med en ny utrangeringsindeks som er basert på de data som har aller best kvalitet.  

Data forsvinner ut av produksjonskontrollen når t.d. dyr blir slakta 

I Eana 360 vil all data knyttet til et dyr følge dyret. Du vil for eksempel kunne se vekstkurve på et dyr fra det er født til dags dato/slaktedato. 

Ønske: Kunne stipulere fôrforbruk for en bestemt dyregruppe for en gitt tidsperiode 

Eana 360 vil tilrettelegge for å gruppere dyr. Både at vi setter dem sammen basert på tilgjengelig data, og at bonden selv grupperer dyr, for eksempel som står i samme binge. Vi setter ønsket på listen over behov.  

Kunne skjule ammekyr/kjøttfe fra fjøsloggen (rotete hos kombibesetninger for en rådgiver) 

Dette vil vi løse gjennom gruppering og filtreringsmulighet, både i lister og i gjøremål/kommende hendelser.  

Kunne merke dyr som ikke skal insemineres (da kommer de ikke oppe om gjøremål for inseminering eller i lista over de som skal insemineres). Kan fort bli inseminert ved et uhell. I tillegg er det andre ting som en burde kunne flagge (type sæd etc.) 

Takk for innspill, dette står på listen.  

Forrige
Forrige

Vi var på Dyrskun fredag 8. september

Neste
Neste

Agrisjå? Besøk oss på plass R33 (Felleskjøpet)