Geitehelg i Jølster

Geitegruppa I Sogn og Fjordane Sau og Geit inviterte helga den 19. og 20. november til faglig og sosial samling for geitebønder og rådgivere.

Vi var så heldige å bli invitert for å fortelle om hvordan vi jobber med utviklingen av Eana Skifte og Eana 360, og hva som er tenkt i forhold til Geitekontrollen.

Det er svært begrenset hva som har skjedd med Geitekontrollen de siste årene, og engasjementet for å få noe som bedre løser behovene for rådgiver og bonde er naturligvis stor. Hovedfokuset for MIMIRO er å først lage et godt styringsverktøy for melkebonden, og ambisjonen er å ta med seg mye av læringen og byggverket derfra over til andre produksjoner. Geitebøndene må dessverre smøre seg med tålmodighet enn så lenge, men vi håper det vi viste ga mersmak. Heldigvis er det noen av verktøyene vi har laget som kan gi verdi for geit allerede nå.

Interessen for grovfôrproduksjon er stor hos Geitebøndene og mange har også deltatt i TINE sitt Grovfôrprogram. Derfor brukte vi også litt tid på Eana Skifte, som er åpent for alle brukere, uavhengig av om en er i Kukontrollen, Geitekontrollen eller i en annen Husdyrkontroll. Det ble også vist litt fra hvor vi er i Eana 360 for melkeku og hva som er hovedfokus fremover.

For å hente mer innsikt, så delte vi et spørreskjema. Målet er å få litt mer innsikt allerede nå, og å få inn navn og kontaktinformasjon for de som er interessert i å bidra når vi ser nærmere på geitebøndene sine behov.

Se programmet fra helga.

Geitehelga program
Forrige
Forrige

Angusavtale, produksjonsplan og Husdyrkontroll

Neste
Neste

Produksjonsplanlegger i Eana 360